Korpfotboll

korpenJag gillar att hålla igång och det är med ganska lätta ben som jag brukar springa ut på fotbollsplanen tillsammans med mina polare i korplaget. Jag gillar just tanken med korpfotbollen, eftersom att det inte kräver den absolut största koncentrations- och ambitionsnivån, utan det handlar grundläggande om att ha roligt med varandra. Dock ska det sägas att själva tävlingsdjävulen kommer in i mig ibland, och då kör jag på hårt, men att veta att det inte behövs är ganska betryggande.

Det gör att det ofta kan bli ganska roliga matcher, där den lätta stämningen ibland avbryts av tävlingsstämningen. För visst är det så att vi också spelar för att vi tycker om att vinna, vi spelar ju inte korpfotboll bara för att det är roligt med fotboll och samtidigt förlora hela tiden. Vi vill också kunna vinna en hel del matcher, och därför försöker vi så gott vi kan med att hålla uppe någon träning någon gång emellanåt, och inte bara spela matcher.

Det har också haft sina resultat. Även om vi inte har blivit de främsta av atleter så är vi ändå lite bättre tränade, samtidigt som vår gruppsammanhållning blir bättre. Det gör också att vi presterar bättre på planen. Men det ska väl samtidigt sägas att vi har en lång väg att gå innan vi blir riktigt bra, men det är inte heller en ambition vi har. Det enda vi vill är att ha roligt tillsammans och lira boll på ett bra sätt. Allt annat har faktiskt inte så stor betydelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *