Senaste spelningen i Minsk

Att Bondage Fairies inte fått jättestor uppmärksamhet i Sverige beror troligen på att de verkligen har fokuserat på att vara ute och turnera i Europa, och nu senast var de i Vitryssland och Minsk i april 2015. Som man kan se på den här videon så går det inte att förneka det enorma genomslag de faktiskt har till de ställen de kommer, för det är rejält med publik, och givetvis så är det flera som drar igång med att hoppa från scenen, ner i publiken, när Bondage Fairies låt He Man drar igång. Titta själva får ni se:

Som vanligt så är det alltid ett jävla drag när Bondage Fairies kör på alla cylindrar och det är roligt att de spelar en så gammal låt. He Man är från plattan som de släppte redan 2006, så den är snart tio år gammal, vilket faktiskt gör det här bandet till ett mycket erfaret band som verkligen har levt kvar, om än inte nått den där yttersta nivån där de också har fått ett stabilt och bra rykte i Sverige. Det ska sägas att de droppar in i Stockholm nån gång då och då och kör, men fokus verkar ligga utomlands för de fyra medlemmarna.

Vilka är de då?
Eftersom att de uppträder i masker (som ni kan se på videon ovan) så vet i vilket fall jag inte hur de faktiskt ser ut eller vad de heter, och ska jag vara helt ärlig så är jag inte speciellt sugen på att ta reda på det heller. Det beror helt enkelt på att jag inte vill veta, maskerna och anonymiteten är för mig en extra ingrediens som gör att mystiken kring bandet blir allt större, och det blir liksom en hemlig relation mellan mig och bandet, där jag inte vet vem de är och de inte vet vem jag är. Jag gillar den känslan, men visst är det så att Bondage Fairies ändå har gett sig själva några artistnamn. Vilka de är kommer här:

– Elvis Creep
– Bee Bee Prime
– Drummer Boy
– Deus Deceptor

På det stora hela ganska anonyma namn, som ändå skvallrar lite och ger hintar om vad det är som är varje medlems uppgift och roll i bandet, samtidigt som det faktiskt ändå ger ett namn på en mask. Det är med andra ord inte så konstigt att man kan göra lätta kopplingar till Slipknot, men skillnaden här är att vi inte vet vem det är som gömmer sig bakom masken, något som inte är fallet med Slipknot.

För er som verkligen vill upptäcka vilka de är och vad de spelar för typ av musik så kan jag rekommendera er att ni tar er till Spotify och söker efter bandet. Där finns nämligen allt att hitta från Bondage Fairies, och det är en riktig musikalisk skatt som ni har framför er i det läget. Tryck på en skiva, lyssna och känn hur hela livet blir bättre och hur du plötsligt får inspiration till att ta dig an världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *